יום ראשון, 4 בנובמבר 2018

יין ישמח לבב אנוש

ממש לפני סוף סופה של העונה, הספקנו להכין בדעת יין. עיקר הבציר כבר היה בקיץ אבל הצלחנו להשיג עוד קצת ענבים מהכרם, חלקם כבר התחיל להפוך לצימוקים...

ריכוז הסוכר גבוה כמובן ואנחנו מצפים ליין מתוק מתוק שיתקבל בסוף התהליך. על הדרך נזכרנו ביצורים הזעירים שמסייעים לנו בתהליך (שמרי היין) ובדרכים שלנו לגרום ליצורים אחרים (החיידקים) שלא להתערב...



אגב, למרבה ההפתעה, אביחי לא ביקש מאיתנו לדרוך בגת אלא להפריד את הענבים מהעוקצים ולהניח בתוך הכלי שהכין לכך. תוך שעה - שעתיים הענבים התחילו כבר להתמצות והמיץ ניגר מהם החוצה - ללא מגע רגל אדם...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

התגובה תפורסם לאחר אישור המערכת.

קוראים