יום ראשון, 10 בנובמבר 2013

איזה מים אנחנו שותים?


אנחנו מקדישים כל כך מעט מחשבה למשהו שאנחנו עושים כל כך הרבה: אנחנו משתדלים לשתות בכמות מספקת במשך היום. אבל מה אנחנו שותים?

בקורס קיימות ובריאות בדקנו את רמת הכלור במים תוך השוואה לסוגים שונים של מים. בדקנו את המים של עופרה מול המים של כוכב השחר. בדקנו את המים של דולב והשוונו למים מזוקקים.

בבדיקה השתמשנו בחומר לא כל כך סימפטי: תמיסת כסף חנקתי. התמיסה מגיבה עם הכלור ויוצרת עכירות במים. על פי רמת העכירות ניתן לדעת מה רמת הכלור באופן יחסי.


המבחנה השמאלית מלאה במים מכוכב השחר. הימנית - מלאה במי עפרה. הכסף החנקתי התחיל להגיב עם הכלור אבל כדי להיות בטוחים - יש צורך בערבוב של המים עם הכסף החנקתי. 

התוצאה לפניכם: 


ניתן לראות בבירור שהמים שבמבחנה השמאלית פחות עכורים מהמים במבחנה הימנית. כלומר, המים בעפרה מכילים יותר כלור מהמים בכוכב השחר. 

האם זה טוב? רע? אפשר להעביר על זה עוד שיעורים שלמים...

בשיעור הסברנו את היתרונות של הכלור (חומר חיטוי, מחסל חיידקים ופטריות במי השתיה) ואת החסרונות שלו (פוגע בנשימה ועוד). 

זה היה הסבר בקצה המזלג על הכלור במים ודרך הניטור שלו. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

התגובה תפורסם לאחר אישור המערכת.

קוראים