יום ראשון, 26 בינואר 2014

מרשמלו קטן והטעם גדול!

חשבתם פעם מה יש בתוך המרשמלו? אני לא מתכוון לרכיבים השונים שמרכיבים אותו, אני מתכוון למה שהופך אותו לרך ואוורירי..

...נחשתם נכון - הרשמלו מלא בבועיות קטנות של אוויר...

היום עשינו ניסוי שהצליח להוציא את המרשמלו מהכלים. לקחנו חבילת מרשמלו ושפכנו את תכולתה לפעמון ואקום. למי שלא יודע, פעמון ואקום הוא כלי מיוחד שניתן לרוקן אותו מאוויר בעזרת משאבה.

בקיצור, כאשר פעמון הואקום התמלא במרשמלואים ורודים ולבנים, התחלנו לשאוב את האוויר. 

שאבנו ושאבנו ושאבנו ושאבנו ושאבנו ושאבנו ושאבנו ושאבנו ו....

המרשמלו התחיל לתפוח! 

וואו! מי רוצה מרשמלו גדול? לא כדאי לכם כי אפשר להמשיך לשאוב! 


ולקבל מרשמלו ענק!!!

איך זה עובד? 

הריק שנוצר מאפשר לבועיות של האוויר שכמוסות במרשמלו לגדול. הבועיות גדלות ואיתן כמובן המרשמלו.. 

אבל - 

כשממשיכים להוציא את האוויר מהפעמון הבועיות מתפוצצות. לא שומעים את זה אבל המרשמלו קטן בפתאומיות: 


אם הצלחתם לעקוב - עכשיו המרשמלו בגודלו המקורי פחות או יותר (יותר..) למרות שהלחץ האטמוספרי בפעמון נמוך מאד. מה שאומר שכאשר הלחץ האטמוספרי יגדל חזרה = כלומר נחזיר את האוויר האבוד לפעמון, הלחץ ירצה ללחוץ חזרה על המרשמלו ולכן נקבל: 



מרשמלו קטנטן ומכווץ...

אבל אל דאגה - המרשמלו יצא מכווצ׳ץ׳ אבל טעים!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

התגובה תפורסם לאחר אישור המערכת.

קוראים