יום חמישי, 17 ביולי 2014

מתקפת סייבר?

הרבה זמן אני רוצה לכתוב בבלוג של דעת אבל מרגיש שאולי זה לא כל כך מתאים. המצב במדינה גוזל מאיתנו את כל תשומת הלב שלנו ולא נותן לנו לשמור על שגרה. ובכל זאת, החלטתי לכתוב קצת בבלוג ברוח המצב.

מתקפת סייבר
מתקפת סייבר היא מתקפה שמדינה או קבוצת טרור מבצעת כדי לפגוע במערכות המחשוב של האויב או בציוד שמחובר אליו. 

דוגמא מוכרת היא הדוגמא של הכור הגרעיני באיראן. במערב חוששים מייצור פצצות אטום על ידי איראן ולוחמי סייבר קמו ועשו מעשה. הם החדירו תוכנה מיוחדת לכור של איראן שגרמה לכור להפסיק להעשיר אורניום. העשרת אורניום זה החלק הארוך והמתיש בהכנת הפצצה וכל יום שההעשרה מתעכבת - הכנת הפצצה מתעכבת. 

וכך, במשך חודשים ואולי אפילו שנים, הכור האיראני לא מעשיר אורניום אך המחשב ממשיך לשלוח נתונים לאיראנים כאילו המתקן ממשיך לעבוד. למה הוא ממשיך לשלוח נתונים? (רמז - סייבר...)

אגב, עד היום אנחנו לא יודעים מי עומד מאחורי מתקפת הסייבר על הכור הגרעיני באיראן אולם כמובן שישראל היא אחת החשודות המרכזיות...

בדוגמא נוספת נתקלתי אתמול כשהייתי עד למתקפת סייבר. אתמול בצהריים קיבלתי SMS מהחמאס. החמאס טען ב SMS שהוא ירה עלינו וינצח אותנו ועוד כל מיני דברים שהחמאס יודע לעשות אולם שוכח שיש לנו תקשורת רציפה עם הקב״ה אותה הוא לא מצליח לקטוע...
על כל פנים, בהתחלה היה נראה שזה סתם SMS משעשע (והיו שאמרו מטריד) אולם אט אט התברר שמדובר במתקפת סייבר. החמאס פרץ למערכת המחשב של המועצה וגרם לה לשלוח SMS ל 100,000 אנשים. מאות אנשים זועמים שלחו חזרה ׳לחמאס׳ SMS מה שגרם למאות תגובות נאצה שהגיעו ל...מועצה. 

שולח לכם חלק מה SMS שקיבלתי:


אז אחרי שהבנו מה זה סייבר, אני רוצה לספר לכם שגם הבלוג שלנו היה תחת מתקפת סייבר. למזלנו, מי שאחראי להתמודד עם תקיפות סייבר בבלוג שלנו זה לא אחר מאשר גוגל וכך נגמרה התקיפה ללא תוצאות מיוחדות. 

איך אני יודע שהיה נסיון לתקיפה? 

שלשום, היו יותר מ 2000 מבקרים באתר, מה שגרם לי להבין שבעצם המבקרים היו תוכנות מחשב של לוחמי סייבר. 

חשוב לציין שכל המבקרים הגיעו מארצות הברית או מטייוואן, דבר שמחזק את ההשערה שלא מדובר בפרץ של התעניינות במרכז דעת אלא בנסיון לגרום נזק לבלוג. כאמור, הנסיון כשל...

מצרף לכם את הנתונים הסטטיסטיים של התקיפה: 


ו..ניסוי קטן: 

רוצים שהמחשב שלכם יראה כמו במתקפת סייבר? 

כנסו לגוגל וחפשו: zerg rush

אל דאגה, זו לא מתקפת סייבר אמיתית אלא סתם משחק נחמד... תקפו את האפסים לפני שהם יתקפו לכם את תוצאות החיפוש...
ה״וירוס״ הזה מכונה בלשון המפתחים ״ביצי פסחא״ כלומר, הפתעות וסודות שגוגל שמה לנו בתוך הפיתוח שלה בלי שנדע. יש עוד המון הפתעות אחרות לגוגל ולחברות שונות. 

והערה קטנה: זה לא עובד בסמארטפונים. מצטער.. אבל להמשך הפוסט תצטרכו את הסמארטפון...

ולנושא קצת אחר: 

חשבתם פעם איך טייס בחיל האוויר מזהה, באמצע הלילה, בתים של חמאס שהוא צריך להפציץ? 

בדרך כלל הוא משתמש באמצעים תרמיים. הכוונה למצלמות שיכולות לקלוט את האור האינפרא אדום שנפלט מגופים שונים. אור אינפרא אדום הוא אור שעיני האדם אינן מסוגלות לראות אולם מצלמות מסוימות יכולות לראות וכך לזהות עצמים שונים. התמונה שהטייס יראה לא תהיה צבעונית מכיוון שהמצלמה לא קולטת אור נראה אלא רק אור אינפרא אדום. 


זו התמונה שחתכתי מקטע הוידאו המפורסם בו טייס חיל האוויר מודיע שהוא מזהה ילדים על יד המטרה. בפיקוד של חיל האוויר מורים לו לדלג על המשימה ולעבור ליעד הבא. 

מצאתם את הילדים? (רמז - מצד ימין של ה x) 

אבל אל תחשבו שרק מצלמות משוכללות של חיל האוויר יכולות לצלם אור אינפרא אדום. כמעט כל מצלמה דיגיטאלית יכולה לעשות את זה. 

רוצים לעשות ניסוי קטן? 

ציוד נדרש: 
מצלמה דיגיטאלית (או סמארטפון)
שלט של מזגן, רדיו, טלוויזיה או שלט אחר שעובד באמצעות אור אינפרא אדום

מהלך הניסוי: 
חפשו את נורית האינפרא אדום של השלט. הנורית נמצאת בדרך כלל בראש השלט. לחצו על ההדלקה או הכיבוי בשלט. רצוי שהשלט לא יהיה מכוון אל המכשיר החשמלי..

ראיתם את הנורית נדלקת? 

אני מניח שלא. הנורית שולחת את הפקודה למכשיר באמצעות שדר אינפרא אדום ומכיוון שכך אנחנו לא מסוגלים לראות את האור של הנורית. 

כעת הדליקו את המצלמה והסתכלו על נורית השלט דרך מסך המצלמה. לחצו על כפתור ההדלקה והכיבוי בשלט ובדקו עכשיו מה אתם רואים. 

מה קרה? 

המצלמה קולטת את האור האינפרא אדום ו״מתרגמת״ לנו אותו לאור נראה. כך אנחנו יכולים ״לראות״ את האור האינפרא אדום. 

(לא רואים כלום)

(ועכשיו?...)

זה אולי לא בדיוק מצלמה כמו של הטייסים אבל זה ממחיש בצורה נחמדה את העניין..

יום טוב לכולם, חופש נעים ובשורות טובות לעם ישראל. 


קוראים