יום שני, 20 באוקטובר 2014

דל נתרן

בטח נתקלתם במוצרים ״דלי נתרן״. אם לא - וודאי נתקלתם בסימון ״נתרן״ על גבי מוצרי המזון. בשנים האחרונות הבינו הרופאים שאמנם הנתרן הוא יסוד חיוני לתפקוד התאי, אולם הפרזה בצריכה שלו - תגרום לעלייה בלחץ הדם ובעיות נוספות. 

הנתרן נמצא בכל מקום. במים שלנו, במזון ובעצם - אין יום שעובר בלי שנצרוך נתרן בעל כורחנו. 

השבוע בדקנו מה קורה כאשר שמים נתרן בתוך צלחת מים. המים אמנם מכילים כבר נתרן אולם מסוג אחר. אני יודע שזה נשמע מעט מעורפל אבל אני משאיר לכם את העבודה. מיד תבינו..

אז מה קורה לנתרן במים? 

בהתחלה - כלום מלבד תסיסה קטנה במים אולם לאחר מכן - הנתרן מתפוצץ. 


והנה הצלחת לאחר הפיצוץ:


אז מה בעצם קרה? האם מישהו יכול לעזור לנו להבין למה הנתרן שלנו התפוצץ במים בעוד אנו יודעים שהנתרן הוא אורח של כבוד בכל מאכל ומשקה שלנו? 

(רמז: זה קשור לכלור. ליתר דיוק - זה לא קשור לכלור...)


2 תגובות:

  1. תשובה:
    נתרן הוא מתכת אלקלית, כשהיא באה במגע עם מים מתפוצצת.
    הנתרן שבאוכל בא בצורת נתרן כלורי(נתרן+כלור,NaCl)-מלח, שאין לו את התכונות של הנתרן כשהוא לבד

    השבמחק
  2. הנתרן שבאוכל הוא נתרן כלורי-מלח.
    אבל כשהוא לא קשור עם כלור הוא מתכת אלקלית- שמתפוצצת כשהיא באה במגע עם מים

    השבמחק

התגובה תפורסם לאחר אישור המערכת.

קוראים