יום שישי, 20 במאי 2016

אחריות ארצית - מפגש עם מפכ"ל המשטרה

על פרויקט אחריות ארצית וודאי שמעתם ואני מרשה לעצמי לעבור ישר לעיקר: אחרי מפגש עם ראש אגף התנועה, הגיע מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, לפגוש את התלמידים.

המפכ"ל שמע כבר בעבר בראשי פרקים על העבודה של התלמידים וכעת הדגיש בפני התלמידים את החשיבות של שיתוף הפעולה של המשטרה עם האזרחים ופרגן לתלמידים על עבודתם. התלמידים הקשיבו בקשב רב וכמובן התרגשו מאד מהמעמד. 

עוד עלה במפגש ההבדל המהותי בין העבריין שכחלק מ"תפקידו" יושב בכלא ואף מקבל תשלום על ישיבתו בכלא מהבוס שלו ובין האזרח הנורמטיבי שאולי עובר עבירה מידי פעם ומרשה לעצמו למתוח את הגבולות אולם חש רגשי בושה כשנתפס. יש להעניק יחס שונה לאזרח ולעבריין ובאגף התנועה בפרט העניין ניכר מאד: רוב העוברים על חוקי התנועה הם אזרחים נורמטיביים בהם יש לנזוף ולעתים אף לקנוס אולם אינו דומה הדבר לטיפול בעברייני התנועה: בנוהגים בשלילה, בבריונות בכביש ובאנשים שמסכנים שוב ושוב את הציבור ללא רגשות אשם. 

נותרנו לאחר המפגש חדורי מוטיבציה להמשיך בפרויקט ולהצליח.

ואולי עוד משהו לסיום: אם נצליח להפנים שחוקי התנועה נועדו לשמור עלינו ושוטרי התנועה קמים בבוקר על מנת לשמור על החיים שלנו - לא רק שתדמית המשטרה תשתנה אלא מספר ההרוגים הבלתי נסבל בתאונות הדרכים ירד משמעותית. 




תודה גדולה למפכ"ל המשטרה שהקדיש לנו מזמנו היקר!

תלמידי דעת באגף התנועה של המשטרה

הגיע הרגע ותלמידי ז-ח הגיעו במסגרת הפרויקט לאגף התנועה של המשטרה. בשביל מי שלא עקב עד כה, התלמידים עבדו על פרויקט של שיפור תדמית המשטרה בעזרת שיפור המפגש בין שוטר תנועה לאזרח. לא נרחיב כעת בסיבות ובמחקרים אולם רק נדגיש שיש המון מחשבה מאחורי הנושא.

לאחר חודשים של עבודה, פרזנטציות מקדימות, קריאת מחקרים, התייעצויות, דיונים ועוד, הגיע היום המיוחל - הצגת הרעיונות והעבודה לראש אגף התנועה.

אך לפני שהתלמידים התחילו בסקירה, הציגו שוטרי האגף את היכולות הטכנולוגיות באגף ועשו לנו סיור שלא נשכח.

התחלנו עם הכרה של טכנולוגיות כמו ינשוף, מצלמות מהירות, מד מהירות לייזר ועוד ועוד. אם לא היינו מוציאים את התלמידים משם בכח - כנראה שעד עצם הרגע הזה הם היו ממשיכים להקשות ולחקור, לשאול ולבדוק...


קבוצה נוספת של תלמידים קיבלה הדרכה מיחידת האופנועים של משטרת התנועה. היה קשה לפספס את תחושת השליחות של השוטרים ביחידת האופנועים שקמים בבוקר חדורי מוטיבציה להסתובב בדרכים ולמנוע את התאונה הבאה. מבלי להמעיט בערכם של כלל השוטרים המיוחדים שפגשנו ביום הזה, השוטרים ביחידת האופנועים הותירו עלינו רושם רב.


ותודו שאי אפשר להבין את עבודתו של שוטר ביחידת האופנועים של אגף התנועה מבלי להתנסות בכך קצת:-)







רק תלמיד אחד שלא ניתן לראות אותו ביומיום ללא חיוך נותר עם חיוך חלקי בלבד: "אין בקסדה מספיק מקום לחיוך..." ;-)

לאחר הסיורים, הלכו התלמידים להכיר מקרוב את מרכז השליטה של אגף התנועה. אנחנו מנועים מלהציג תמונות ממרכז השליטה עצמו אולם תוכלו לראות את התלמידים עומדים על המרפסת של מרכז השליטה, טרם הירידה למרכז עצמו ומקבלים סקירה ראשונית.


לסיום - נכנסו התלמידים לחדר הישיבות והציגו בפני ראש אגף התנועה את עבודתם והמלצותיהם.



כמו שניתן לראות בתמונות, התלמידים קיבלו מאגף התנועה צ'ופרים שגם יעזרו להם בהמשך עבודתם כמו ספר ילדים אודות משטרת התנועה ("אמא שלי שוטרת תנועה") וספר התירוצים השלם של הנהג הישראלי ("נראה לך שאני שיכור? אתה יכול לבדוק אותי בתנשמת שלך!" - ציטוט אחד מני רבים...).

ו...תודות:

תודה רבה בראש ובראשונה לראש אגף התנועה, ניצב ירון בארי. לא מובן מאליו האימון שנתת בתלמידים שלנו. כולם מתפעלים לאחר שפוגשים את התלמידים אבל החכמה היא לתת את ההזדמנות טרם שרואים. תודה על ההזדמנות, על הזמן ועל שיתוף הפעולה!!

תודה לכל השוטרים שקיבלו אותנו, אירחו אותנו ועזרו למען היום הזה. תודה למי שסידר, צילם, פתר בעיות טכניות במחשוב, למי שהסביר, הדריך והרצה. תודה לכולכם!!

ותודה אחרונה למאור שאני בספק אם התלמידים יודעים בכלל מיהו.  הכל תקתק ודפק כמו שעון, הכל היה מושקע ומסודר ואנו יודעים שהיה מי שדאג בצניעות, ענווה וחריצות שהכל יהיה כמו שהיה. תודה ענקית!!! 

יום חמישי, 19 במאי 2016

לחזור לגיל חודש...

אם היו מציעים לכם היום לחזור לגיל חודש - הייתם מסכימים?
תלמידות דעת חזרו לשעה קלה לינקותן לפחות בכל מה שקשור לראיה שלהן..

אצל תינוק, העיניים אומנם שולחות תמונה  למוח - אך הפוכה. לוקחים כמה חודשים עד שהתינוק לומד להפוך את התמונה ההפוכה חזרה. כל עוד זה לא קורה הוא רואה הפוך.

הבנות התנסו בראיה הפוכה. זה ממש לא היה קל והן נאלצו להעזר מידי פעם בחברותיהן על מנת לבצע את המשימות ועל מנת שלא ימעדו.
 
בשנים קודמות ביצענו את הפעילות ותוכלו עוד להעשיר את ידיעותיכם בנושא כאן



חיים ויצמן והצהרת בלפור

לא ברור מה הקשר בין הצהרת בלפור ובין חיים וייצמן, אבל לפחות על פי יומנו האישי של ראש ממשלת בריטניה באותה התקופה, חיים וייצמן היה אחד הזרזים הרציניים להצהרה.

אז ניצלנו את החג המתקרב כדי ללמוד על מדען שניסה לייצר גומי מתירס, נכשל וכתוצר לוואי התקבל אצטון. סיפרנו איך התגלית הזניחה והכל כך לא מעניינת, פרשה כנף והגיע בעיתוי מושלם של מחסור חמור באצטון לצי אוניות הקרב של ממשלת הוד מלכותה. סיפרנו וסיפרנו ולבסוף הכרנו קצת מקרוב יותר את האצטון ותכונותיו:

לקחנו שקית שלמה של קלקר ו"העלמנו" אותה...
(סליחה רננה! היית צריכה את הקלקר חזרה?...)




יום שישי, 13 במאי 2016

אחריות ארצית - סיור בתחנת בנימין

אחרי המפגש עם איתי, השוטר הקהילתי, היה ברור שיש צורך בתוספת העמקה. איתי פתח אצלנו עולמות חדשים והצמא לידע ולהכרות אמיתית עם עבודת המשטרה היתה ניכרת.
איתי ארגן לנו מפגש בלתי נשכח שכלל שיחה עם מפקד התחנה, שיחה עם קצין החקירות, סיור עם קצין אג"מ וסיור והדגמות במחלקה לזיהוי פלילי.
התלמידים יצאו מוקסמים ולא יכיל הגליון את כל העושר שספגנו שם ובכל זאת, אנסה לקחת נקודה או שתיים מכל חלק במפגש ולהרחיב אודותיה.

שיחה עם מפקד תחנת בנימין - מפקד התחנה נזכר והזכיר שהוא כבר מכיר את התלמידים המופלאים שלנו. בשיחה הרגשנו כולנו את הרהיטות, את המקצועיות ואת הנסיון הרב שעוטפים את המילים. השיחה היתה נעימה, מחכימה והמשכנו לדון אודותיה גם במפגשים הבאים.

שיחה עם קצין החקירות - חקירות זה לא בדיוק התחום שלנו השנה אולם לא היינו מוותרים בקלות כל כך על ההעשרה שקיבלנו. בנוסף, הדברים הלכו והתחברו לנושאים שדנו בהם במשך השנה כמו למשל הגבול שמפריד בין האזרח הנורמטיבי ובין העבריין. קצין החקירות הדגיש את השאיפה שלהם לא לתייג בן נוער כעבריין ולנסות "לדחוף" ולכוון אותו חזרה אל הדרך. הדברים היו מתובלים באמונת ישראל והציגו לנו דילמות מחיי השוטר הדתי והמתנחל.

סיור עם קצין אג"מ - הסיור הקצר חשף בפנינו את האמצעים המשטרתיים, את נהלי העבודה בשטח וראינו בזמן אמת את תפקוד המשטרה והמענה בזמן חירום.

המחלקה לזיהוי פלילי - מה יכול להיות יותר מעניין ממעבדה? מעבדה משולבת באקשן, מתח ואדרנלין...
התלמידים קיבלו הדגמות והסברים על עבודת המז"פ ו...נהנו!

אז מה היעד הבא?
עוד קצת שיעורי בית, עוד קצת דיונים והתלמידים כמעט מוכנים לפגישה עם ראש אגף התנועה.
מבטיחים לעדכן...



(בשיחה עם מפקד התחנה)

(במשרדי המז"פ)

יום חמישי, 12 במאי 2016

הכנות אחרונות בדרך הביתה...

כמו שסיפרנו לכם, החלטנו להציל את הקרפדות מהשלולית המתייבשת. כל תלמידה קיבלה כמה ראשנים והיתה צריכה לגדל אותם עד לבגרות שמאפשרת להם לחזור לטבע.

אני מניח שהקרפדות אצל התלמידות כבר נפטרו מהזנב הטורדני, הצמיחו רגליים ופיתחו מערכת נשימה. ההנחה מבוססת על העובדה שהראשנים שלי כבר עברו לשלב הבא של חייהם (אני מקווה שאתם מקבלים בהבנה את העובדה שלא יכולתי להשאיר את כל הכיף לתלמידות...).

מצרף לכם תמונה של הקרפדה הראשונה. בהמשך מקווה שהתלמידות יצרפו גם הן תמונות.

קוראים