ברוך ה' התברכה ארצנו בזיתים והשנה, לכבוד החנוכה, הכינו תלמידי כיתה ו' יחד עם אביחי שמן זית וזיתים כבושים.
התלמידים הכירו ארבעה שלבים בהכנת שמן הזית:
1. מסיק - קטיף הזיתים מהעץ.
2. פריכה - מעיכה של הזיתים.
3. עצירה - בשלב זה מתקבלת תערובת המכילה שמן ומים.
4. הפרדה - בהפרדת המים נקבל שמן זית נקי.
לאחר מכן, למדו התלמידים על התהליכים המיקרוביולוגיים המתרחשים בכבישת הזיתים והתנסו בכבישה.
התלמידים הכירו ארבעה שלבים בהכנת שמן הזית:
1. מסיק - קטיף הזיתים מהעץ.
2. פריכה - מעיכה של הזיתים.
3. עצירה - בשלב זה מתקבלת תערובת המכילה שמן ומים.
4. הפרדה - בהפרדת המים נקבל שמן זית נקי.
לאחר מכן, למדו התלמידים על התהליכים המיקרוביולוגיים המתרחשים בכבישת הזיתים והתנסו בכבישה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
התגובה תפורסם לאחר אישור המערכת.