יום שלישי, 11 בדצמבר 2018

פיצ'ים / תהילה לוי

בשעורי קולנוע בכיתות ה' התלמידים ייצרו סרט במהלך השנה בפרויקט "במה מחוננת לקולנוע ואנימציה" לפניכם הפיצ'ים לשלושת הסרטים מתוך הארבעה. פיצ': העברת רעיון בדרך קצרה ושיווקית.



דעת חשמונאים בנות

ז'אנר: דרמה עלילתית.
קבוצה: 3

לסיוון יש סוד שהיא מנסה להסתיר מבנות הכיתה ולכן נמנעת מלשחק עם שאר הבנות. לפתע הכיתה ננעלה. הבנות מנסות לפתוח את הדלת, ותוך כדי הניסיונות הסוד התגלה!




אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן >>>




דעת חשמונאים בנים

ז'אנר: קומדיה עלילתית. 
קבוצה: 2

אדיר, דני וליאור, הם תלמידים חסרי אחריות. עד שהמורה מקצה להם חודש אחד לשיפור, אחרת לא יצאו לטיול השנתי. הם מנסים להשתפר אבל בכל פעם מפספסים. האם יצליחו לעמוד במשימה?



אם אינכם מצליחים לראות את הסרטון - לחצו כאן >>>



דעת עופרה בנות

ז'אנר: דרמה עלילתית. 
קבוצה: 1

רוני ומיכל, אויבות מושבעות. המורה הושיבה אותן אחת ליד השנייה. בשיעור חקר צמחים, הן חופרות באדמה ומוצאות שעון קטן ומסתורי וכשנוגעות בו, הן נשאבות בזמן - שנה קדימה ומגלות שהן החברות הכי טובות. הן מנסות לגלות איך זה קרה.




אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן >>>




דעת עופרה בנים (לא מציגים פיצ' - מציגים סרט ליום עיון)

ז'אנר: קומדיה עלילתית

מה יקרה שתלמידי כיתה ה מגלים דרך חדשה לקיצורי דרך בעזרת דלת קסומה?



חשיפה ארוכה / שיר זמור

דברנו על אור ועל הקשר שלו לחנוכה, על כך שהאור שהוא חיוני לראייה, ועל אם יש אור יש חושך. לאחר מכן דיברנו על העין איך היא עובדת ועל הקשר בינה לבין המצלמה (אישון וצמצם) ועל היכולת של המצלמה לקלוט אור (ותנועה) על ידיי חשיפה ארוכה. השתמשנו בפנס בתוך חדר חשוך ו'בחשיפה ארוכה' ויצרנו תמונות שבהן התלמידים/ות מעבירים לאחר השני את האור ויוצרים קו רישומי.

יש אפשרות להשתמש במצלמה של הפלאפון (במצב ידני) או להוריד אפליקציות של חשיפה ארוכה ולנסות בבית.

להרחבה על חשיפה ארוכה












יום ראשון, 25 בנובמבר 2018

חנוכה תשע"ט בבית הספר דעת

איך חגגנו את חנוכה בבית הספר דעת?

הבנות הכינו אצל ניצן בשיעור אדריכלות מודל של סביבון. הן עסקו במושגים דו ותלת מימד כחלק מתכנון אדריכלי וכל אחת קישטה את הסביבון לפי השפה העיצובית האישית שלה.







בשיעור של שושנה, איך לא, עבדו התלמידות על "פרסום הנס". התלמידות יצרו משחקים שקשורים לחנוכה וחשיבה יצירתית והבנות הציגו פרסומות למוצרים שקשורים לחנוכה.





עם צביה, עשו התלמידות חידון חנוכה ממוחשב (לא Kahoot, הפעם היה זה בפלטפורמת Triventy). התלמידות התנסו בשתי רמות קושי - רמה בינונית ורמה קשה. הבנות שמו לב שהרמה הקשה מאתגרת יותר ולכן הן נהנו יותר מאשר בחידון שהיה עבורן קל יותר.




איתי התלמידות למדו קצת על אינפרא אדום - סקרנו בקצרה את ההיסטוריה של הקרינה התת - אדומה וראינו כמה דרכים "לראות" אותה. לסיום הצטלמנו בצילום תרמי, צילום שקולט קרינה תת - אדומה.








את התמונות צילמנו באמצעות ה CAT S60 ואתם מוזמנים לראות כאן קצת יותר את היכולות שלו:





היו עוד המון דברים: ג'אגלינג עם סופגניות, חנוכיות מנייר ועוד המון פעילויות מעניינות...

וכאן מרוכזות עוד המון המון פעילויות חנוכה שערכנו לאורך השנים בבית הספר דעת. שווה להציץ ולראות אולי תוכלו להעתיק את אחת הפעילויות אליכם להדלקת הנרות המשפחתית...

חנוכה שמח!!





יום שבת, 24 בנובמבר 2018

תכנות רחפנים

השבוע התנסו תלמידי דעת בתכנון רחפנים. בדומה ל Scratch, גם כאן התכנות נעשה באמצעות בלוקים ומי שכבר התנסה ב Scratch יכול לעבור בקלות רבה לתכנות הרחפן.

ההתנסות היתה חלק ממיני פרויקט שרוצה לתת זיהוי מהיר של שריפות באמצעות רחפן ומצלמה תרמית. בהמשך השבוע, לקחתי את הרעיון של התכנות של הרחפן והדגמתי אותו לקבוצות נוספות.

מוזמנים להתרשם מתהליך התכנות של הרחפן בסרטון הבא:



אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן >>>

וככה נראית ההתנסות בצילום התרמי:



אם אתם רוצים להבין איך עושים את זה ולנסות בעצמכם - מוזמנים לקרוא על זה קצת יותר כאן... 

יום רביעי, 14 בנובמבר 2018

בית הספר דעת עם ילדי הדרום

בעקבות ההסלמה בדרום, פרסמה מדרשת עפרה הזמנה לתושבי הדרום להגיע לאירוח בחינם במדרשה. תלמידי דעת נרתמו והכינו צ'ופרים וחוברות לילדי הדרום. החוברות העשירות מכילות חידות, תפזורות, רעיונות לניסויים ודפי צביעה אותם צייר שיראל המוכשר.




מקווים לימים שקטים יותר ועד אז - תשתדלו להנות עד כמה שניתן מהאירוח של מדרשת עפרה ומההפעלות שהכינו לכם תלמידי דעת. 

יום ראשון, 11 בנובמבר 2018

חג הסיגד - תשע"ט

50 יום אחרי הכיפורים, או כמה ימים קודם, התכנסנו בבית הספר דעת על מנת לחגוג את חג הסיגד, מעט מוקדם מהרגיל. הסיבה: חג הסיגד נפל השנה ביום רביעי בשבוע ובימי רביעי לא מתקיימים לימודים בבית הספר דעת...

אז מה עשינו? 

דבורה הראתה סרטון קצר וקצת הסבירה. לאחר מכן, שרה הסבירה לנו קצת יותר על חג הסיגד וכל כך התרגשנו מההסברים שלה על "ביתא ישראל", על הציפייה לגאולה ועל המשמעות של חג הסיגד. 



אליהו העיר שהמיקום של חג הסיגד, טיילת ארמון הנציב, מתאים לתיאור של עקידת יצחק: "...וישא אברהם את עיניו וירא את המקום מרחוק". המקום ממנו ניתן לראות את הר המוריה לראשונה, כאשר מגיעים מכיוון דרום - מקום מושבו של אברהם, הוא טיילת ארמון הנציב. בחג הסיגד אנו הולכים לטיילת ארמון הנציב ורואים את המקום מרחוק. אומנם אנו קרובים יותר מיהודי אתיופיה בדורות עברו שהיו מביטים, מתפללים ומחכים ממקומם בניכר, אולם עדיין אנו רחוקים מהגשמת חלום חיינו ושאיפותינו הלאומיות והרוחניות.

בפורום הכללי, לא שיתפתי את התלמידות בתובנה המעניינת שלי מחג הסיגד הראשון שהשתתפתי בו לפני כמה שנים. בקבוצה קטנה יותר, סיפרתי לחלק מהתלמידות שכאשר הגעתי לטיילת ארמון הנציב בירושלים לחגוג את חג הסיגד, הרגשתי תחושה קלה של ניכור: על אף האוירה החגיגית, המטריות הססגוניות של הקסים והלבוש המסורתי הלבן, הרגשתי שאני נמצא בארץ זרה. התפילות נשאו בשפה שלא הכרתי ולא הצלחתי להרגיש חלק מהסיפור. 

לאחר כמה דקות, אזרתי אומץ ופניתי לאחד מהאנשים שלצדי. ביקשתי ממנו לתרגם לי בתרגום חופשי חלק ממה שאומרים כדי שאוכל יותר לקחת חלק. לתדהמתי הוא השיב לי שאין לו שום מושג מה הם אומרים... 

פתאום הבנתי שהתפילות לא נאמרות באמהרית. האמהרית היא אומנם השפה המדוברת בחלקים גדולים של אתיופיה אולם התפילות נאמרות בשפת הגעז - שפה שרק אנשי דת ואנשים מלומדים מתמצאים בה. פתאום הבנתי שרוב מוחלט של האנשים סביבי לא מבינים על מה מדובר והתובנה הזאת עזרה לי להרגיש יותר שייך... 

אז - השנה זה כבר לא רלוונטי אבל בשנה הבאה - מוזמנים לטיילת ארמון הנציב כדי לחגוג את חג הסיגד: חג שפעם היה חג של יהדות אתיופיה אבל מזמן הפך לחג של כמיהה יהודית לגאולה שלמה. 


יום ראשון, 4 בנובמבר 2018

יין ישמח לבב אנוש

ממש לפני סוף סופה של העונה, הספקנו להכין בדעת יין. עיקר הבציר כבר היה בקיץ אבל הצלחנו להשיג עוד קצת ענבים מהכרם, חלקם כבר התחיל להפוך לצימוקים...

ריכוז הסוכר גבוה כמובן ואנחנו מצפים ליין מתוק מתוק שיתקבל בסוף התהליך. על הדרך נזכרנו ביצורים הזעירים שמסייעים לנו בתהליך (שמרי היין) ובדרכים שלנו לגרום ליצורים אחרים (החיידקים) שלא להתערב...



אגב, למרבה ההפתעה, אביחי לא ביקש מאיתנו לדרוך בגת אלא להפריד את הענבים מהעוקצים ולהניח בתוך הכלי שהכין לכך. תוך שעה - שעתיים הענבים התחילו כבר להתמצות והמיץ ניגר מהם החוצה - ללא מגע רגל אדם...


Augmanted Reality - Lenovo & Star wars

מה זה מציאות רבודה?

מציאות רבודה (Augmanted reality) מוסיפה לנו על גבי המציאות הקיימת - רובד נוסף שאינו קיים במציאות. בניגוד למציאות המדומה (Virtual reality) בה אנו מחליפים את המציאות שלנו במציאות חלופית, במציאות הרבודה אנו נשארים עם המציאות סביבנו ומעשירים אותה בתכנים נוספים. כיום היישומים הם בעיקר משחקיים אבל החברות הגדולות משקיעות תקציבי עתק כדי שזה יהפוך להיות חלק מחיינו. האם הם יצליחו? ימים יגידו...

מצורפת המחשה קטנה למציאות רבודה כפי שהתנסינו בה היום... צפייה מהנה!





אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן >>>

יום שני, 17 בספטמבר 2018

יום גיבוש / דבורה יוסף

במטרה לחזק את הקשר של המורים עם התלמידים והתלמידים לבין עצמם קיימנו במפגש הראשון ללימודים יום גיבוש, בנות ובנים בנפרד ובו משחק רב גילאי. המשחק היה מורכב ממשימות חשיבה, הכרות בין התלמידים וכן משימות הכרת הסביבה הגאוגרפית וגם ההיסטורית.

בסיום היום התלמידים נהנו מהופעה אינטראקטיבית ע"י יואב עמיר, המורה לליצנות, אשר העלה נקודות הקשורות להוויה החברתית של התלמידים המחוננים.




אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן >>>

יום ראשון, 22 ביולי 2018

יום פתוח לעולים לכיתה ג'

השבוע קיימנו יום פתוח לעולים לכיתה ג' יחד עם הוריהם. התלמידים טעמו שיעורים מטוב המורים של בית הספר דעת וההורים שמעו הרצאה של הפסיכולוגית דפנה תמיר (לשמוע פעם אחת ולצטט שנים ארוכות...).

התלמידים הסתובבו עם ברק בעיניים ורק רצו שיהיו ביום הזה עוד כמה שיעורים, או אולי אפשר לשדרג את היום הפתוח לשבוע פתוח? חודש פתוח?...


באופן אישי, לא צילמתי את השיעור שלנו אבל נתתי לשיעור שלנו לצלם אותנו...






מנחשים כבר מה היה הנושא של השיעור?... 

תרגיל במשחק מול מצלמה / תהילה לוי

תרגיל במשחק מול מצלמה שביצעו תלמידות כיתה ג' מדעת חשמונאים. בסרטון הראשון תוכלו לראות משחק טוב מדי ומשובח שמוציא את הקבוצה מאיזון... בסרטון השני תוכלו לראות את הקשר המופלא בין טוש ללוח ובין שוקולד טובלרון משובח...

צפייה מהנה!




אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן >>>








אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן >>>



יום רביעי, 11 ביולי 2018

קליפ סיום תשע"ח

מי שפספס את מסיבת הסיום או מי שרוצה להיזכר ברגעים היפים - מוזמן להיכנס ולצפות בקליפ המדהים שערן ותהילה הכינו לנו. צפייה נעימה!





אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן>>>

יום שבת, 23 ביוני 2018

גידול פטריות

גידול פטריות היא מלאכה לא פשוטה. העבודה צריכה להיעשות תוך הקפדה על סטרליזציה, תנאי לחות מתאימים וטמפרטורה מתאימה. הניסיון הראשון שלנו היה עם פטריות זוהרות - ניסיון שלא צלח..

החיטוי היה מושלם: לא גדל עובש במשך שבועיים ויותר בתוך השקיות למרות הלחות הגבוהה. אבל - כנראה השתהינו זמן רב מדי בחיפוש אחר התנאים האידיאליים וחיפוש אחר מידע שיעזור לנו לגדל - ובקיצור - הנבגים התיישנו והתוצאות בהתאם..



סוג: פטריות זוהרות
מצע הגידול: קש קצוץ ומחוטא


את הניסוי השני ערכנו במהירות. מיד כאשר הגיעו אלינו הנבגים של פטריית המייטאקי - התחלנו את הגידול. הפעם המצע היה גליל של נייר טואלט (ההמלצה של המוכר...). התוצאה לא איחרה לבוא: המוני גופיפי פרי של פטריית המייטאקי ששייכת לקבוצת "פטריות הקיסר" - פטריות מרפא יפניות שבעבר חלה חובת דיווח על כל פטרייה שמצאת...


סוג: פטריית מייטאקי
מצע: גליל נייר טואלט

ומה בהמשך?

למדנו המון על פטריות, על החלקים השונים שלהן, על דרכי ההתרבות שלהן ועל התנאים שהן צריכות. יותר מכל למדנו שכאשר אנו לומדים - לא בטוח שהפטריות יושבות בשקט ומחכות לנו. הזמן שלנו, שעה וקצת שבועיות, לא תמיד הסתנכרן עם הזמן שלהן ובפעמים הבאות נצטרך להפיק לקחים ולהתקדם מהר יותר...


יום שלישי, 5 ביוני 2018

חיים בסרט / תהילה לוי

דרמה עלילתית. כיתת קולנוע מתלבטת על מה לעשות סרט. התלמידים מנדבים את דני, שאף פעם לא נגע במצלמה לצלם. שבוע לפני תחרות הסרטים התלמידים נותרים ללא רעיון. איזה פתרון ימצאו התלמידים כדי להשתתף בתחרות?




אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן>>>

על הגובה / תהילה לוי

דרמה עלילתית. מתקיימת תחרות מחוזית באתלטיקה. שון נבחר לייצג את בית ספר בתחרות. גדי ושלמה מקנאים בו ומנסים להכשיל את שון בכל מחיר. האם הם יצליחו?





אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן>>>

הטבעת / תהילה לוי

מתח - קומי. שלוש בנות במועצת תלמידות חוקרות את גניבת טבעת האירוסים של המנהלת. בכל פעם נכנסות ארבע בנות לחדר החקירות המאיים, שמגלה פרט חדש על התעלומה. מי תתגלה כגנבת?





אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן>>>

.

הסוד / תהילה לוי

דרמה עלילתית. שיר, מקנאה בעדן, מלכת הכיתה ולכן מעלילה שהיא גנבת. הבנות מתרחקות מעדן, עד שהסוד מתגלה.





אם אינכם מצליחים לראות את הסרטון - לחצו כאן>>>

יום שישי, 18 במאי 2018

במה מחוננת / תהילה לוי

לפני שבוע נסענו ליום עיון בסינמטק תל אביב. התלמידים צפו בסרטים שעליהם עבדו כל השנה ובסרטים נוספים של כלל בתי הספר לקולנוע. מר מנחם נדלר, מנהל האגף למחוננים ומצטיינים, נשא דברים וציין, שכל שנתיים האגף למחוננים ומצטיינים משנה פרויקט במה מחוננת, חוץ מאת הבמה המחוננת לקולנוע, שמתקיימת מזה שש שנים.



 (בתמונה: הסרטון שלנו מוצג בסנימטק)

(בתמונה: התלמידים שלנו משתתפים בפאנל)

נציגי התלמידים, שובי גנזל ויהודה נויפלד, עלו לבמה לפאנל על העשייה הקולנועית בבית הספר. הם נתנו עצות בראייה לאחור על התהליך וכן שיתפו במשהו מפתיע שחוו ולמדו במהלך הצילומים. בטקס הסיום חולקו תעודות הערכה לבתי הספר.  התלמידים שמעו שיחה על מאחורי הקלעים של הפקת וידאו קליפים מאת רומן וגלית, הבמאי והמפיקה של סטטיק ובן אל ואמנים נוספים.

התלמידים נהנו מאוד! שאלו שאלות והראו התעניינות. תודה להם על שנה של למידה מתוך יצירה וחדווה! תודה מיוחדת למורים ניצה דוד, וצבי יופה שהתלוו לנסיעה לתל אביב וכן ליעקב קליין. תודה לשרון שתיאמה את ההסעות, וכמובן תודה לדבורה! ברוך ה' התחלנו בזמן והכל התנהל בצורה נעימה ומסודרת. תודה לה'!

השנה בשעורי קולנוע התלמידים עבדו על מיומנות של חשיבה ביקורתית וחשיבה יצירתית בעת העלאת רעיונות לסרט ובמציאת פתרונות ל"חורים" בתסריט וכן במיומנות ניהול שיח מכבד ומקדם, בו חשוב להקשיב לכל רעיון שעולה בכבוד למצוא בו את הדבר החיובי ולאחר כך במידה ואינו מסכים איתו, לדעת לבקר בצורה בונה. וכן התנסו בעבודת צוות ובקבלת אחריות, בעת הצילומים: הגעה בזמן, למידת התסריט בעל פה, הבאת האביזרים הנדרשים, ושיתוף פעולה הדדי. כמו כן הילדים למדו על הכוח של הקולנוע ומתוך כך את חובתנו המוסרית להשתמש בו בצורה נכונה, לפעול מתוך אחריות חברתית ולשקול את התכנים והדרך בהם אנו מתעסקים. 

ואיפה אפשר לצפות בסרטים? 

יום שני, 7 במאי 2018

מתכננות את בית הספר דעת

בשבועות האחרונים עסוקות תלמידות בית הספר דעת (כיתה ו') בתכנון בית הספר העתידי. בניצוחה של נתניה, בחנו התלמידות אפשרויות שונות לעיצוב בית הספר, כתבו פרוגרמה, ציירו ומחקו ולבסוף, העמידו תכנית לבית הספר דעת. 

התכנית מתחשבת בהקצאה של משרד החינוך לבניית מרכז למחוננים ומצטיינים ומתייחס למפרט ולגודל של הכיתות ואזורי התמיכה הלוגיסטית כפי שנקבעו על ידי משרד החינוך. 

השלב הבא הוא העברה של התכנית לאדריכל שיבחר לתכנן את המרכז. כמובן שהאדריכל יביא את העולם שלו לתוך התכנית אולם חשוב לקחת גם את התכנית של הבנות בחשבון שבסופו של דבר מבטאת את הצרכים של הלקוח יותר טוב מכל דבר אחר. 

רוצים לראות את התכנית המלאה? התכנית תחשף במסיבת סיום השנה של בית הספר דעת.. 





יום שלישי, 1 במאי 2018

ל"ג בעומר

כאשר ראיתי את המודל של טליה, הדבר הראשון שעלה לי לראש זה הארגונים הירוקים ומלחמתם בל"ג בעומר. "הנה!" - חשבתי - "ניתן ליצור מדורה מחומרים ידידותיים לסביבה!".

למי שלא הבין, מדובר במודל תלת מימד שעיצבה טליה לכבוד ל"ג בעומר. המודל, מודפס במדפסת אולטימייקר 3 מ PLA - חומר הדפסה ידידותי לסביבה על בסיס עמילן תירס.


בתמונה אפשר לראות שהגדרנו את ההדפסה ללא Brim או Raft שיתמכו את תחילת ההדפסה. מכיוון שהמודל עדין יחסית והחלק התחתון שלו חייב להיות ללא חומר בין ה"קרשים", לקחנו את הסיכון והגדרנו את ההדפסה ללא Brim  או Raft.


אפשר לראות שתחילת ההדפסה עוברת ללא תקלות מיוחדות והחומר נצמד היטב למשטח ההדפסה גם ללא ה Brim או ה Raft.

גם סוף ההדפסה עובר ללא תקלות מיוחדות, אם כי, הסיום של ההדפסה הוא דק מאד ויוצא לא כל כך מדויק, אולם מכיוון שמדובר בסך הכל בלהבות - אין לכך משמעות וגם אי הדיוקים משתלבים יפה בקונספט.



ל"ג שמח!!!




יום שלישי, 10 באפריל 2018

מה שלום עגבניות השרי שלנו?

אני מניח שכולכם מצפים לדעת מה שלום עגבניות השרי ששתלנו ב Cocoon. גם אנחנו היינו סקרנים לדעת ויצאנו לבדוק מה שלומו:



גילינו שהשתיל של עגבניות השרי התחיל לגדול ועל אף שלא קיבל השקיה במשך כשבועיים וחצי, הקרקע סביבו היתה לחה! מסתבר שה Cocoon, כמצופה ממנו, אוגר את המים ו"מטפטף" אותם בדיפוזיה איטית אל עגבניות השרי. 

כעת נותר לנו להמשיך לעקוב אחרי ה Cocoon ולראות האם מדובר בהצלחה של כמה שבועות או מספר חודשים: האם האדמה תמשיך להיות לחה עד שוב החורף? 

בינתיים, התלמידות שוקדות על הכנת מתקן למיחזור מים אפורים ועל בניית דגם לניצול של מי גשמים. הבנות חושבות לשלב בין תעלות מיוחדות ובין ה Cocoon. נשמע מעניין... 



בהצלחה! 

יום חמישי, 22 במרץ 2018

The Cocoon

הכירו את ה Cocoon - מבנה מחומרים מתכלים שנועד לעזור לעץ או שתיל בתחילת דרכו. ה Cocoon מיועד לאזורים מדבריים, או אזורים שהצמחייה בהם לא גדלה לבד באופן טבעי, אזורים שעברו תהליכי מדבור ועוד.
ה Cocoon אוגר בתוך מים ומעביר אותם בהדרגה לעץ בשיטת הנימיות - בעזרת חוטים שנמצאים ב Cocoon  ומעבירים את המים אל השתיל שבתוכו.

הכרנו את ה Cocoon כחלק מפרויקט שאנו מכנים "אפריקה-ישראל" בו תלמידי דעת, יחד עם תלמידי קניה, מנסים לתת פתרונות למצוקת המים בארץ ובקניה. מצוקת המים בארץ ובקניה (נרוב) שונה ודומה: בקניה יורד גשם בכל יום אבל אין להם דרך לאגור אותו. המים זורמים ובהעדר בתי שורשים בקרקע, הם ממשיכים הלאה. בישראל, כמות הגשם קטנה יחסית אולם בשיטות שונות אנו מצליחים להתפיל מים, להשתמש במים אפורים וכך המחסור כמעט לא מורגש. הצד השווה שבהם - שיש לנו מחסור במים..

אחד הפתרונות שהצענו לבעיה הוא השימוש ב Cocoon. השתדלנו לשתול את ה Cocoon לפני היציאה לחופשה: ככה גם לא נוכל לטפל בצמח לאורך החופש וזה מבחן משמעותי ואמיתי ל Cocoon וכך גם נוכל לקבל תוצאות מיד לאחר חופשת הפסח ובכך לאפשר לניסוי שלנו לרוץ בחופשה ו"לנצל" את ימי החופשה.

מצרף לכם תמונות מתהליך העבודה שבוצע, כמובן, בהובלה של אביחי.

חופרים בור ל Cocoon:



ממלאים את ה Cocoon במים:





סוגרים את ה Cocoon: 


מכסים את ה Cocoon באדמה: 





שותלים את השתיל בתוך ה Cocoon (במקרה שלנו עגבניות שרי): 




נעדכן אחרי פסח האם הניסוי הצליח והאם העגבניות גדלו...


ביקור כפול

השבוע זכינו לביקור כפול - מנהלת מחלקת חינוך, חיה לוי והמפקח על בתי הספר במטה בנימין, יוסי שינובר. הביקור החצי ספונטני נועד כדי לקדם את תכנית אחריות אזורית וארצית ולקבל תמיכה של המועצה בתכנית.

התלמידים הציגו את הפרויקט שלהם בפני המבקרים וקיבלו תגובות נלהבות הכוללות עצות לשיפור ושדרוג הפרויקט, שרטוט של שלבי העבודה הבאים על מנת לרתום את המועצה והבטחה לעזרה בפרויקט.


ביקור של המפקחת הארצית למחוננים

השבוע זכינו לביקור של המפקחת הארצית על המחוננים - הגב' פנינה זלצר. המפקחת שוחחה על צוות בית הספר ונכנסה לצפות בשיעורים. בין היתר, היתה המפקחת בשיעור אחריות אזורית וארצית ושמעה מהתלמידים על התכנית, על הפרויקטים ועל תהליכי העבודה.


המפקחת האירה את עיני התלמידים והכווינה אותם וזכינו לקבל פידבק והצעות לשיפור הפרזנטציה. התלמידים זכו להזדמנות לערוך פרזנטציה בפני המפקחת כשלב מקדים לפני הפרזנטציה לחברת Waze - שם, בעולם האמיתי, תהיינה להם 7 שניות להוכיח את רצינותם ויכולותיהם וכל פרזנטציה בדרך - יכולה לקדם אותם לקראת ההצלחה במשימה... 

קוראים