יום שני, 25 בדצמבר 2017

תהליכי משוב

אחד השלבים החשובים בלמידה הוא המשוב. החשיבה והביטוי של מה למדתי, איך למדתי ואיך הייתי יכול ללמוד בצורה יעילה יותר, גורמת לתלמיד לחשוב על החשיבה של עצמו (מטא-קוגניציה) ועוזרת לתלמיד להפנים ולהבין טוב יותר את תהליכי החשיבה או העבודה שעבר. תלמיד שמבין טוב יותר, יכול לשפר להמשך את התפקוד שלו באופן מודע וכך לפתח מיומנויות שונות טוב יותר.

בכיתה של רחלי עבדו התלמידות על מישוב עצמי וקבוצתי. נאלצנו לטשטש את המישוב האישי (שאכן היה אישי) אולם רק נסביר את שיטת המישוב שערכו התלמידות בהנחייתה של רחלי: התלמידות חילקו דף לחלקים כאשר החלק המרכזי הוקדש לעבודה הקבוצתית ויתר חלקי הדף הוקדשו לכל תלמידה ותלמידה.

בשלב הראשון, התבקשה כל תלמידה למשב את הנלמד ותהליך הלמידה על גבי החלק שלה בדף הקבוצתי. לאחר שכולן סיימו, הבנות החליטו מהו הדבר המשמעותי ביותר עבורן מכלל דברי חברות הקבוצה וכתבו אותו בחלק המרכזי-קבוצתי של הדף.  באופן זה באה לידי ביטוי כל אחתת ואחת מהתלמידות ולאחר מכן דנו התלמידות בכלל התובנות והעלו על נס את אחת מהן כדגל קבוצתי.

התלמידות מישבו את עצמן באופן שכל תלמידה קיבלה מקום לביטוי ולאחר מכן - באה לידי ביטוי העבודה הקבוצתית.

יום ראשון, 10 בדצמבר 2017

תפרים וחבישות

היום למדנו לחבוש חבישת דגל אנגליה. חבישת דגל אנגליה מבוצעת תחבושת אישית אותה צריך כל חייל לשאת לכל מקום.

התחלנו עם סרטון שהפקנו בעבר בבית הספר שמטרתו ללמד חבישת דגל אנגליה, כמובן עם תיבול הומוריסטי של יואב..




לאחר מכן המשכנו עם החבישה עצמה ותרגלנו אותה.


התלמידות מתנסות בחבישת דגל אנגליה האחת על השניה

התלמידות מתנסות בחבישת דגל אנגליה האחת על השניה

התלמידות מתנסות בחבישת דגל אנגליה - שלישייה

התלמידות מתנסות בחבישת דגל אנגליה האחת על השניה


לסיום, פתחנו חדר ניתוח קטן ותפרנו את הפצע. אל דאגה: למרות שלא הייתה כאן הרדמה בכלל, זה לא כאב... השתמשנו במודל ייחודי לאימון וסימולציה של תפרים.


ראינו שהמחט של התפרים מחוברת לחוט: הרופא לא צריך לחבר את החוט ולהשחיל אותו על המחט... הצורה של המחט גם היא ייחודית - המחט של התפרים מעוקלת ולא ישרה.

תרגול של תפרים בסימולטור. נראה כמו בן אדם אמיתי אבל בסך הכל מדובר בדגם שמיועד לתרגול של תפרים

תרגול של תפרים בסימולטור. נראה כמו בן אדם אמיתי אבל בסך הכל מדובר בדגם שמיועד לתרגול של תפרים

אל דאגה, לא תרגלנו על תלמידה אלא על מודל סימולטור מיוחד לתרגול תפרים...

מה הסופגניה שלך?

לכל אחד יש את הסופגנייה שלו (חוץ מכמה כמוני שאין להם...) וכשם שאין פרצופיהם שווים כך אין סופגניותיהם שוות. היום, התכנסו תלמידות דעת להכין את הסופגנייה המושלמת, כלומר, בעיניהן... 

אז מה היה שם? 

סירופ שוקולד
סוכריות בכל מיני צבעים
קצפת 
עדשים צבעוניות
מרשמלו
שוקולד

ואולי עוד כמה דברים עתירי סוכר ומלאים בצבעי מאכל ששכחתי לציין...

לאט לאט גבהו הררי הממתקים והיה קשה להבחין שמתחת לכל הדבר הזה - ניצבת מבוישת הסופגנייה...

הסופגניות בהכנה:





ובתיאבון!!







תחרות סביבונים ה'תשע"ח

תחרות הסביבונים של בית ספר דעת הסתיימה ואנו רוצים לנסות ולהעביר אליכם חלק מהאווירה החגיגית שלבש בית הספר.

אחת אחת ניגשו התלמידות, הציגו את הסביבון שבנו וערכו לו סיבוב מבחן. השעון נפתח, הסביבון הסתובב וכולם היו במתח.. 


קצת קשה לראות אבל בתמונה מוצג סביבון מדעי מעניין מאד. הסביבון מוצב על כן מיוחד ומסתובב באמצעות דחייה מגנטית. באופן תיאורטי הסביבון יכול להמשיך כל עוד נותר כח באדם המחזיק את המגנט להציב אותו במקום הנכון. למען האמת, הכח המגנטי פוחת משמעותי לאחר כ - 400 שנים ולכן לא ניתן להגדיר את הסיבוב של הסביבון הזה כסיבוב אין סופי אולם מכיוון שביחס לשעות לימודים מדובר בסיבוב אינסופי-יחסי, העדפנו לעצור את הסיבוב ולעבור לסביבון הבא... 



בסרטון הבא תוכלו לראות כמה סביבונים שונים ומגוונים: 





היה מעניין לראות שהעין תפסה את הסביבון ניוטון (הסביבון שנראה כפסים צבעוניים מרצדים) כסביבון כמעט לבן ואילו בעדשת המצלמה הוא נקלט אחרת לחלוטין!

ומה עוד?

היה גם סביבון חשמלי אולם הפסקנו את הצילום עוד לפני שסיים להסתובב (בכל זאת צריך להגיע הביתה מתישהו...).




סיימנו את התחרות עייפים אך מרוצים... חנוכה שמח!!

יום שלישי, 5 בדצמבר 2017

תנ"ך בשלוש יחידות / השיעור של הלל

היום הגיע הלל להעביר שיעור לתלמידי ז'. השיעור נסב סביב איכות הלימוד תורה שנדרשת מאיתנו בהתאמה לדור. לא יתכן, טוען הלל, שהעולם יתקדם ולימוד התורה יישאר בכלים הישנים.

הלל עבר איתנו על מקורות שונים וניסה לגרום לנו להבין מה גרם לרש"י לומר את מה שאמר. מתוך כבוד לגדולי הדורות, ניסינו להקשות על דבריהם על מנת לנסות להבין למה אמרו את שאמרו. נשארנו עם שאלות רבות פתוחות ומעט תשובות אבל עם כלים להתקדם וללמוד בדרך יצירתית ומעניינת.

מחכים לשיעור הבא...


יום ראשון, 3 בדצמבר 2017

שדרוג הדפיברילטור של דעת

לפני כמעט שלוש שנים קיבלנו מבית החולים שערי צדק מכשיר דפיברילטור, ישן אבל עובד. נקודת המוצא שלי היתה לשמור על המכשיר כמה שיותר טוב ולתת לו לגווע באיטיות ככל שניתן. אבל, השנה הבנתי שצריך לשנות כיוון (מכיוון שהוא אכן גווע ולא כל כך באיטיות...) אם אני רוצה לשמר את המכשיר. התפיסה אם כן השתנתה וכעת המשימה שהצבנו לעצמינו היא לשדרג את המכשיר ולהביא אותו לנקודת פתיחה טובה יותר מאיך שקיבלנו אותו.

מאז שקיבלנו את הדפיברילטור, הספקנו לעבור איתו כברת דרך: הוא עמד בתערוכה בנושא רפואה דחופה והיה חלק מבית החולים שהקמנו לכבוד התערוכה, הוא שימש לפרויקט החקר בכיתות ו', היווה דוגמא למורי המחוננים בארץ בכנס הארצי למורי המחוננים ובאתר מחוננט ואפילו שיחק בסרט "הכדור שפגע". בנוסף, הוא היה בתערוכה במכמש, כוכב השחר, שילה, נווה צוף ועוד...

את הדפיברילטור קיבלנו כאשר חסר בו מכסה קטן ובמקומו היתה תחבושת קטנה שסגרה את הפתח אותו היה אמור המכסה לסגור. תוכלו לראות את מצב הדפיברילטור מצילומי המסך מתוך הסרט "הכדור שפגע":





לפני כחודש, החלטנו להוריד את התחבושת ולשים במקומה מכסה מתאים. מאיפה נשיג מכסה למכשיר? אז הדפסנו...

הדפיברילטור ללא מכסה וללא התחבושת:



מדדנו אולם היה קשה לחשב את הפינות המעוגלות בצורה מדויקת. התחלנו עם הדפסה של מכסה דקיק, רק כדי לבדוק שאנחנו בגודל הנכון:



לאחר שהיינו בטוחים לגבי המידות, הדפסנו את המכסה השלם. בתמונה תוכלו לראות את ההדפסה בעזרת מדפסת אולטימייקר 3. את ההדפסה ביצענו מראש בצבע צהוב שתואם (כמעט) לצבע של הדפיברילטור.



ו... הנה החלק מורכב במקומו!



אבל בזה לא סיימנו - היה צורך בסוללה חדשה: המכשיר חדל מלעבוד מהרגע שניתקנו אותו מהחשמל. הסוללה הנטענת שלו סיימה את חייה. גם כאשר המכשיר היה מחובר לחשמל, לקח כמה דקות טובות עד שהיה ניתן להשתמש במכשיר.

הזמנו סוללה חדשה והיום היא הגיעה:


הוצאנו את הסוללה מהאריזה ובדקנו את מצבה: 



הסוללה הגיעה טעונה ומוכנה לשימוש וכעת הגיע הזמן לפתוח את המכשיר ולהחליף את הסוללות:



לפני שמנתקים, מסתכלים היטב על החיבורים כדי שנדע איך להחזיר ואיך להרכיב את הסוללה החדשה:




והסוללה החדשה במקומה!

תודה לכל התלמידות שהשתתפו בשדרוג הדפיברילטור ותודה מיוחדת לעטרה שתרגמה לנו את כל ההוראות והאזהרות!


יום ראשון, 26 בנובמבר 2017

בניית שולחנות / מהנדסות צעירות

אתם יכולים ליצור שולחן מעיתונים? לא, לא התכוונתי לעיתונים שיראו כמו שולחן אלא לשולחן ממש, כזה שיכול לשאת משקל.

התלמידות בניצוחה של רחלי התנסו בבנייה תוך לימוד מהכשלונות. התוצאות - הרי הן לפניכם:


הכנות לחנוכה

היום התחלנו להתכונן לחנוכה. התלמידות התבקשו כחלק מלימודי המידול בתלת מימד - למדל חנוכיה. החנוכיה חייבת להיות מקורית אולם בהגדרת המשימה אינה חייבת להיות כשרה.


את המידול עשינו בתכנת ה Tinkercad - תכנה למידול בתלת מימד שעושה שימוש בצורות מובנות מראש. עם זאת, המגוון של הצורות והיכולת ליצור צורות חדשות מחיבור של מספר צורות - מקנה לתכנה אינספור אפשרויות.

ראו למשל דוגמא בחנוכיה הזאת:



בעוד כמה ימים נאסוף את כל המודלים ונעשה תחרות...

כמובן שנבדוק יצירתיות ומקוריות אבל גם - התמדה, השקעה ומוכנות לעבודה סזיפית: נבדוק עד כמה התלמידים היו מוכנים לתקן, לשפר, ליישר ולסדר את העבודה.

חנוכה שמח!

יום חמישי, 16 בנובמבר 2017

חג הסיגד

היום שברנו את הצום בשלוחת חשמונאים עם הדבו המסורתי. לאחר שהסברנו על מהות החג וקראנו חלק (קטן מאד...) מהתפילות המסורתיות של חג הסיגד, בצענו את הדבו הטעים שהכינה לנו דבורה ואכלנו לתיאבון...




יום ראשון, 12 בנובמבר 2017

הרב ישראל רוזן /שיעור מייקינג

השבוע, בשיעור מייקינג, הקדשנו כמה דקות לדמותו של הרב ישראל רוזן. סיפרנו לתלמידים על פועלו של הרב וגם על כישוריו השונים ("גם מהנדס וגם רב?!"). הזכרנו את הסיור שערכנו לפני 3 שנים למכון צומת והסברנו מעט על פתרונות טכנולוגיים לבעיות הלכתיות.

הקשר לשיעור היה ברור - בשיעור אנו לומדים ארדואינו ומתעסקים בתכנות, מעט אלקטרוניקה והמון פתרון בעיות. בשלבים הבאים של הלימוד, נוכל לחפש בעיות שמעניינות אותנו בתחומים שונים ולתת להן פתרונות טכנולוגיים. 




בסיום הדברים לזכרו של הרב רוזן, נתתי לתלמידים משימה קטנה: לקחת פיסות נייר קטנות עליהן רשמנו את שמותיהם ולהביא את פיסת הנייר בשבוע הבא. התלמידים לקחו את פיסת הנייר בסקרנות, תוהים לעצמם בקול מה מטרת המשימה ("בטח זה כדי לבדוק האם אנחנו מספיק אחראיים"). הם יופתעו אולי לגלות בעוד שבוע שאת הנייר אומנם יצליחו להביא לשיעור אולם את שמם שנכתב ב"עט שבת" - "שבעט" של מכון צומת - יתקשו מעט להביא...


המחשבה על פתרונות טכנולוגיים לבעיות הלכתיות בדרך כלל לוקחת אותנו אסוציאטיבית לתכנות, מחשבים ורובוטיקה אך יש לזכור שגם כימיה יכולה לתת פתרונות הלכתיים והשבעט מדגים את זה מצוין.

אני מניח שבבתי ספר רבים ברחבי הארץ עצרו מלכת והקדישו זמן לזכרו של הרב ישראל רוזן אולם בשיעור מייקינג - זה פשוט היה חובה: ללמוד על מי שעסק בטכנולוגיה אולם לקח את הטכנולוגיה למחוזות של קודש, של פתרון בעיות ועזרה לאנשים שזקוקים לזה - נותן ערך מוסף בל יתואר ללימוד הטכנולוגי - הייטקיסטי שאנו לומדים.








יום שני, 30 באוקטובר 2017

אחריות אזורית - שיעור מושגים

השנה יש חידוש מרענן בדעת - אחריות אזורית גם לבנות! לאחר ארבע שנות פעילות של אחריות אזורית לבנים, הגיע הזמן להכניס את הבנות לתכנית. התכנית פועלת באופן רשמי לכיתות ז-ח ומכיוון שהשנה יש לנו סוף סוף כיתה ז' לבנות - אנו נכנסים לתכנית!

לקראת הביקור של ירון יעקובס, מייסד התכנית, הגיעה דבורה להעביר מושגים בסיסיים לבנות. היה מדהים לראות את העומק והרצינות, החשיבה וחוש הצדק המפותח שהתגלה בשיעור. התלמידות הצליחו לחלוק האחת על השניה באופן מכבד, מבלי להתפרץ לדברים וליצור שיח מכובד, תרבותי ואיכותי מאד!

השלב הבא יהיה לבחור נושא לתכנית ולראות איך מתקדמים ומקדמים את האזור שלנו לקראת עתיד טוב יותר!


בוקר כיתה / כיתה ז'

אז מה עושים בבוקר כיתה? משתדלים לא לעשות מה שעושים בכל השנה: קצת פחות ללמוד, קצת פחות לדעת, קצת פחות להחכים. טוב, אולי זה דרישה מוגזמת, אבל ניסינו...

את בוקר הכיתה של כיתה ז' התחלנו עם הכנת חביתות. כדי לא לגרום לכם להתקף לב, לא אספר לכם כמה ביצים שימשו להכנת החביתה אבל אני חייב לספר לכם על ניסוי מעניין שערכנו בבני אדם. החלטנו, בהתייעצות בינינו שאת החביתה אנו לא מחלקים לצלחות אלא מניחים צלחת מרכזית וכל אחד לוקח מעט תוך התחשבות לכולם. את אותו הסדר החלנו גם על השוקו. הדגש היה שאם לא כולם יקבלו כמות שווה - זה אנושי והגיוני וההפך - לחלק לכל אחד כמות שווה של שוקו או פירורי חביתה מקושקשת - זה לא אנושי ולא בוגר (ובעצם - אם אני רוצה לשתות חצי כוס שוקו והחבר שלי רוצה לשתות שתי כוסות, האם זה אמור להפריע לי? להפך - אשמח שלחבר שלי יהיה כמה שהוא רוצה לשתות אם הוא עושה את זה בהתחשבות..).

ו... הניסוי נחל הצלחה!! כ-ו-ל-ם קיבלו שוקו (למעט תלמיד אלרגי, סליחה! ולמעט תלמיד שהיה בשרי: אם אתה בשרי ב 11 בבוקר אני חושש שאני אמור לקנא בך ולא אתה בי...) וכולם קיבלו חביתה. היו שיותר והיו שפחות אבל כולם יצאו שבעים ומרוצים!

ולאחר שהיינו שבעים ורגועים, שמענו סיפור משולב בשירה שהמסר שלו הוא לקיחת אחריות (סליחה, אני יודע שזה נושא השיעור והיינו אמורים לא ללמוד אבל...). 

איזו אווירה מצוינת!!


שיעור מושגים - אחריות אזורית

היום העבירה לנו דבורה שיעור מושגים כרקע לתכנית אחריות אזורית בה משתתפים התלמידים. דבורה ריתקה את התלמידים עם מושגים כמו מגזר ציבורי והגבלת השלטון. הנושאים שעלו בשיעור היו מוכרים לכולם אולם פתאום היה נראה שהכל מקבל את מקומו באופן מסודר והדברים נראים לפתע באור אחר.

מטרת המפגש היתה חשיפה לערכי התכנית לקראת המפגש בעוד שבועיים עם ירון יעקובס, מייסד התכנית. בינתיים, התלמידים צריכים לבחור נושאים אפשריים אותם יציגו במפגש ואשר מתאימים לערכי התכנית.

נשמע מסובך? אני בטוח שהתלמידים שלנו יצלחו את זה...


יום ראשון, 29 באוקטובר 2017

הבוגרים / עונה שניה!

הבוגרים חוזרים בעונה שניה מוצלחת במיוחד! לאחר העונה הראשונה שהותירה בנו רושם עז, הגיעו הבוגרים שלנו ליום נוסף של כיף.

הבוגרים העבירו הרצאות בנושאים שונים ומגוונים וגם השתתפו בשיעורים שהעברנו במיוחד עבורם. אז מה בדיוק היה לנו?

מכיוון שטרם הצלחתי לפצל את עצמי למספר מוקדים בזמן אמת, אתאר את ההרצאות שזכיתי להשתתף בהן בעצמי...

שיעור ראשון - שיעור אשליות אופטיות:
הלל העביר לנו את השיעור בחן ובנועם. חלק מהאשליות הכרנו כבר ואחרות היו לנו חדשות, אולם מה שהיה מרתק בכל הסיפור היו הדברים של הלל מעבר לאשליות: סוף סוף יכולנו להבין למה המוח מפרש את האשליות כפי שהוא מפרש ואת החוקיות וההגיון שמאחורי הבאגים הקטנים האלו במוח שגורמים לנו ליפול בפח ולראות / לא לראות את מה שנמצא לנו מול העיניים.

במיוחד, תפסה אותי הדוגמא של שני הקשישים שעומדים ומסתכלים אחד אל השני. מי שיתמקד היטב בתמונה יוכל להבחין באנשים רבים שנחבאים בין תוי הפנים של הקשישים. הלל הסביר שיש הבדל בין ההסתכלות הכללית וההסתכלות וההתמקדות בפרטים. הוא השווה זאת להרכבת משקפיים והציע למרכיבי המשקפיים להוריד את המשקפיים ולהסתכל על התמונה "ללא הפרטים", ללא היכולת להתמקדות.


אז ניסינו...
תראו איך רואים את התמונה ללא המיקוד בפרטים: ניתן להבחין בשני הקשישים אולם לא בכל אלו שנחבאים בתווי הפנים שלהם.




(כאן אפשר לראות את הלל מרתק את התלמידים. היה מדהים!)



שיעור שני - עגבניה VS סרטן:

בשיעור השני, שמענו סקירה מיונתן על המחקר אותו הוא עורך. הבנו את השלבים השונים של המחקר כאשר המטרה הסופית היא הינדוס עגבניה כך שתייצר חומרים אנטי-סרטניים. המחקר עד כה, זכה להצלחה בשלבים המוקדמים ועכשיו צריך להתקדם לשלבים הבאים של המחקר.

יונתן לא העביר הרצאה פרונטלית אלא שילב את התלמידים בעשייה ונתן להם משימה שתמחיש להם את מה שהוא מעביר וחוקר.

 יונתן עורר את סקרנותם של התלמידים והופתעתי מהרזולוציה אליה הוא הצליח לרדת מבלי לאבד את הקשב שלהם. הופתעתי לשמוע שכאשר יונתן סיים להסביר את כל התהליך הארוך שעשה (שכולל גזירה של DNA בעזרת אנזימים זעירים שוב ושוב), היה ברור לתלמידים שהשלב הבא יהיה לנסות את מה שעבד אצל החיידק - גם בעגבנייה. היה נראה שהם ממש חווים איתו את תהליך המחקר והופכים, למשך שעה וקצת, לשותפים לכל דבר.


בין לבין הייתי חייב לבדוק מה קורה בכיתה ליד. אני לא יודע בדיוק מה קרה שם אבל ראיתי את התלמידים עסוקים בבנייה של רובוט EV3. דביר הנחה את התלמידים, הדגים להם עם הרובוט שלו את העבודה והתלמידים בנו רובוטים מהחלקים שהביא אבי עמיצור. הצצה חטופה ולצערי לא הייתי בשיעור...



ומה עוד?

שיעור שלישי - ארדואינו ותלת מימד:
בסוף היום, עשיתי חשיפה קטנה לתלמידים לתחום התלת מימד והארדואינו שהכנסנו לדעת בשנה שעברה. היה כיף לראות שוב את הברק בעיניים של התלמידים שכבר גדלו אבל נשארו סקרנים וצמאי ידע.





ולבסוף, כשנגמר הזמן, עמדנו לתמונה קבוצתית קטנה (מלבד אלו שכבר רצו להסעות..)


ולמה לא התייחסתי?

לשיעור שהעביר אביחי (אני בטוח שהיה מצוין אבל לא זכיתי להיות). גם בשיעור של אורי לא הייתי ולא זכיתי להתרשם אפילו קצת... אני בטוח שבמפגש הבא יהיה עוד המון כיף ועוד תחושת החמצה גדולה מכל השיעורים שלא אוכל להיות בהם...

תודה ענקית לכל הבוגרים שהגיעו ליום המיוחד הזה. היה כיף!! תודה ענקית לנעה שארגנה את כל היום הזה ודאגה למערכת מסודרת, לשיבוץ השיעורים וגם.. לארוחת הצהריים המפנקת לבוגרים! 




יום שני, 18 בספטמבר 2017

הפעילות המוחית של תלמידי דעת / EEG

במסגרת שיעור "מייקינג" הדגמנו שימוש בארדואינו למדידת הפעילות החשמלית של המוח. חיברנו את האלקטרודות, העלנו את הקוד אל הארדואינו, פתחנו את התוכנה - והגלים התחילו להשתולל על המסך...


אז מה כל הקשקושים האלו אומרים? 

לאט לאט התחלנו לשים לב שיש צבעים שונים שמראים על סוגים מסוימים של פעילויות מוחיות. כל הגלים מופיעים במקביל אבל התחלנו לראות אלו גלים יותר דומיננטיים ואלו גלים מופיעים בעוצמה נמוכה יחסית. ראינו את השינוי בפעילות המוחית בין עירות מוחלטת ובין עצימת עיניים מלווה בנשימות עמוקות - גלי התטא והדלתא התגברו וגלי האלפא, בטא וגמא ירדו בצורה משמעותית. 

לסיכום - נצטרך כנראה עוד כמה תצפיות כדי להגיע לרמה של חוקרי מוח אבל לפחות התחלנו... 

ובשיעור הבא? 

בשיעור הבא נתחיל להכיר את הארדואינו, את היציאות והחיבורים שלו ועוד... 

יום חמישי, 7 בספטמבר 2017

יונתן הקטן רץ בבוקר אל השלוחה בחשמונאים...

סוף סוף, לאחר חופשה ארוכה וצפייה דרוכה, התחילה השנה בשלוחת חשמונאים. המורים והתלמידים הנרגשים גדשו את כיתות הלימוד וריח הסקרנות והתשוקה לידע ולמידה - היה באוויר.

לכבוד השנה החדשה - ביצעו התלמידים שיר ילדים מוכר באמצעות כלי נגינה מעט פחות מוכר... 

צפייה נעימה!



אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן >>>

עדכון:

בדעת עפרה, ניסינו לשחזר את ההצלחה והתוצאה לפניכם:





אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון - לחצו כאן >>>

צפייה מהנה!!

אם אתם סקרנים לדעת איך זה עובד - תוכלו למצוא את ההסבר כאן...

יום חמישי, 6 ביולי 2017

התערוכה - סיור וירטואלי

אחרי שקראתם את הכל על התערוכה - אתם מוזמנים לסיור וירטואלי, אולם לפני הסיור, אנו מציעים לכם כמה הצעות קטנות שיהפכו את הסיור למוצלח יותר (בקצרה, משקפי VR ואיכות HD ועכשיו בפירוט:)

1. העדיפו צפייה בסרטון המצורף באמצעות הסמארטפון ולא באמצעות המחשב.

2. דאגו לראות את הסרטון המצורף באיכות HD, כלומר 720/1080. ובעברית -

אם תראו את הסרטון באיכות ירודה הוא יראה בערך כך:



בצד ימין למעלה של המסך בעזרת לחיצה על   𓏬 (שלוש נקודות מאונכות)  תוכלו לשנות את האיכות:




תוכלו לקבוע אותה על 720 כדי לראות טוב יותר ואם יש לכם רשת טובה ומהירה - רצוי לקבוע את האיכות על 1080:



אחרי ששיניתם לאיכות גבוהה - זה אמור להראות בערך כך:




3. ודאו שחיישני התנועה של הסמארטפון עובדים - אם אתם מטים את המכשיר והתצוגה מתהפכת - הם עובדים. אם לא - הגדירו אותם כך שיעבדו. אצלי זה נמצא ב"הגדרות">>>"תצוגה">>>"סיבוב מסך">>>"מופעל". מקווה שתמצאו אצלכם את ההגדרות בקלות.

4. אם יש ברשותכם משקפי VR - זה הזמן להשתמש בהם. אני מניח שאתם יודעים להכניס את המכשיר לתוך משקפי ה VR וללחוץ על הכפתור המתאים ביוטיוב כדי לשנות תצוגה.

5. לצופים דרך הסמארטפון (או VR) - אתם צריכים להגיע אל אפליקציית היוטיוב כדי להנות מהסיור. עליכם לעזוב את הבלוג ולהגיע לאפליקציה המובנית. אם אתם לא בטוחים איך עושים את זה - תמיד תוכלו ללחוץ על הקישור שמתחת לסרטון.

ולסיום -

  • לצופים בסמארטפון - הזיזו את המכשיר לצדדים תוך כדי צפייה כדי להנות מהסיור הוירטואלי במלואו. 
  • לצופים דרך המחשב - השתמשו בעכבר: החזיקו את הלחצן הימני וגררו את המסך ימינה ושמאלה. 
  • לצופים במשקפי VR - הזיזו את הראש כדי לשלוט בתצוגה. 


ואחרי כל ההקדמות, מוזמנים לסיור הוירטואלי בתערוכה!




אם אינכם מצליחים לצפות בסרטון / למעבר ליוטיוב - לחצו כאן >>>



.

קוראים